Calera del Rey

Site Plan
west facade
on the arriving road
courtyard facade
Plan
west facade frontal view
interior01
swimming pool
interior02
interior03
the pool and the horizon
the vaulted ceiling

Primary Authors

  • Marcelo Gualano
  • Martín Gualano

Contributing Authors

  • Ignacio de Souza (Collaborator)
  • Joaquín Mascheroni (Collaborator)

Author

  • Mauro Vázquez

Photographers

  • Federico Cairoli

Objectives

A long vaulted ceiling defines the project, 6 meters wide x 24 meters long. The dome rests on two stone walls of the place, also supported by a lightweight tubular metal structure. Below, three pieces of stone, the biggest, bedrooms and bathrooms, the kitchen counter and grill, the others. A gallery, a long space, covered, protected from the south and open to the north

Context

Hills, distant horizon, rustic and soft landscape, 20 hectares of land. The enclave, a set of rocks and a "cornilla" (tree: Scutia Buxofolia) that position the piece. A courtyard to the south, protected, containing the tree. To the north the horizon, the views and the landscape sloping down to the stream that crosses the place.

Performance

A place to go to rest on weekends or holidays, a little refuge. 110 km from the city. The "house" and a swimming pool, surrounded by almonds, a place to enjoy.

1/12
Site Plan